Bir Kalite Etiketi Daha!

ÖZEL KONYA BAŞAK ORTAOKULU PROJESİ
“ETWİNNİNG KALİTE ETİKETİ” ÖDÜLÜ ALDI.
Avrupa’daki öğretmen ve öğrencileri internet aracılığıyla bir araya getirerek ortak bir platformda buluşturan “eTwinning” pek çok projenin gerçekleşmesine imkan sağlıyor.
Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Ülke çapında yürütülen yüzlerce projenin değerlendirilmesi sonucunda Özel Konya Başak Ortaokulu da “Kalbe Dokunan Kavramlar-Heart Touching Concepts” isimli projesiyle “Kalite Etiketi” ödülü almaya hak kazandı.
Bu Uluslararası Projeye, Avrupa’dan ve Türkiye’den 8 okul, 8 Öğretmen ve 72 öğrenci katıldı.
Projeye Konya’dan katılan Özel Başak Koleji DKAB Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Mehmet Emin PARLAKTÜRK, projenin amacının dilimizde unutulan ahlaki kavramları öğrencilere hatırlatmak ve bunları hayatlarına yansıtmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Bu proje ile 21. yüzyıl becerileriyle donanmış, kültürüne, millî ve manevi değerlerine sahip, üreten, okuyan, çalışan, özgür düşünen, bilgiyi sorgulayabilen, analiz ve sentez yapabilen, kendini yenileyen, ufuk sahibi ve dürüst bireyler yetiştirmek hedeflendiğini belirten Koordinatör Öğretmen PARLAKTÜRK, ayrıca öğrencilerin bu proje sayesinde Web 2.0 araçlarını öğrendiklerini, güvenli internet kullanımı hakkında bilinçlendiklerini, değerlerimizi öğrenip doğa dostu bireyler haline geldiklerini ve Avrupa Ortak Okul Ağında bulunmalarının farkında olarak sosyalleşip evrensel değerlerle kültürel iletişim kurduklarını belirtti.
Projeyi yürüten öğretmenlerin okuldaki işlerinin dışında, ailesine ayıracak zamanlarından fedakarlık yaparak bu işle uğraştıklarını ve hiçbir karşılık beklemediklerini söyleyen Proje Koordinatörü PARLAKTÜRK, öğrencilerle birlikte uzun süre emek verdikleri bu projenin olumlu sonuçlanmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirtti ve projeye “Kalite Etiketi” vererek ödüllendiren eTwinning UDS’ye teşekkür etti.
Böylece, Özel Konya Başak Koleji bünyesinde yer alan ve daha önce “eTwinning Kalite Etiketi” alan Anadolu Lisesi’nden sonra Ortaokul kadememizde de bu proje ile “eTwinning Kalite Etiketi” ne sahip oldu.