Skip to content Skip to footer
BAŞAK KOLEJİ TUBİTAK PROJELERİMİZ
                                                                          
 Bu projede en baştaki amacımız İleriye yönelik araba tasarımlarını geliştirmek ve katkıda bulunmaktır. Bu projede amaçlanan : Yoğun nüfus bölgeleride dâhil, insan yaşam bölgelerinde veya yerleşim bölgeleri arasında bir noktadan bir noktaya emniyetli bir şekilde ve daha hızlı ulaşımı sağlamaktır. Yapacağımız bu projede uçuş için, kalkış ve iniş için tercih ettiğimiz yöntem, dikey kalkış ve iniş yöntemidir. Çünkü kanatlarımızın şekli quadcopter olmasıdır.

                                                                                           

Öğrencileri motive etmek ve eğitmek için eğitici bir masa matı, sistemi ve yöntemi, bir masa matı üzerinde, öğrencinin masasında kolayca görülebilen bir liyakat göstergesi içerir. Sistem, her öğrenci için bir sıra matı ve bir öğretmen için bir davranış çizelgesi içerir. Sıra paspaslarından alınan bireysel başarı göstergeleri, bir veya daha fazla davranış çizelgesine kaydedilerek, öğretmenin bir okul dönemi veya başka bir zaman dilimi boyunca her öğrencinin başarı göstergelerini izlemesine olanak tanır. Eğitim masası altlığı, sistemi ve yöntemi, ev veya evde eğitim ortamlarında da faydalıdır.

 

                                                                                                    
Yeni bir asal sayı sınıflandırması yapılabilir ve bu asal sayı sınıflandırması asal sayıların kullanıldığı alanlarda kullanılabilir. Asal sayıların şifreleme de temel taş olarak kullanıldığını araştırmalar sonucu gördüğümüze göre, yeni sınıflandırmamızı burada kullanabiliriz ve bu alanda asal sayıların yerine bu asal sayıları oluşturan değerleri kullanarak bir yenilik ortaya çıkartabiliriz.
                                                                                                          
Laptop kullanıcılarının başlıca sorunlarından biri de şarj sorunudur. Dünyamızın neresinde istersek elde edebileceğimiz tek enerji solar enerjidir. Solar enerjiyi laptopa entegre edebilirsek hem büyük bir sorunu çözmüş, hem de yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak doğaya verdiğimiz zararı azaltmayı hedefledik.
Gıda renklendiricileri ya sentetik boyalar ya da doğal pigmentlerdir. Yapay yani sentetik renklendiriciler insan sağlığına zararlı kabul edildiğinden tercih edilmez. Sonuç olarak, bazı yapay renklendiricilerin kullanımı yeniden kısıtlanmış ve bunların bazı sakıncaları geniş çapta tartışılmıştır. Bu nedenle, doğal gıda renklendiricilerine artan bir ihtiyaç vardır. Doğal gıda renklendiricileri, sebzelerden veya hayvanlardan ekstraksiyon yoluyla elde edilir. An-tosiyaninler yani kırmızı pigmentler, gıda renklendiricileri olarak çok önemli kabul edilir ve renklendirici koduna göre E 163 olarak sınıflandırılır.